maj 2017

Lady Mrs Jeanette Orrey

Av |maj 26th, 2017|

Just nu intressant föreläsning där deltagarna får lyssna på upptakten till M.B.E co-founder of food for life i Nottingham.

Mrs Jeanette Orrey började föreläsningen med att jämföra siffror mellan Sverige och England vad gäller antal invånare i länderna, antal skolor, antal måltider, kostnad för måltider som serveras.

Det som vi i Sverige tar för givet är inte så givet i andra länder vad gäller att servera måltider på skolorna.

Kommentarer inaktiverade för Lady Mrs Jeanette Orrey

Temadagen ”offentliga måltidens framtid” är igång

Av |maj 26th, 2017|

Just nu pågår temadagen på Rådmannen i Alvesta och vi har under förmiddagen bland annat lyssna på Thomas Dreijing som föreläste om ”Måltiden för äldre, en fråga om omsorg”, men frågan kan även ställas mot barn och ungdomars måltid på skolorna.

Tomas DreijingMaksim Pettersson Löfgren

Eftermiddagen började med Maksim Pettersson Löfgren, utbildningssamordnare, föreläste om kompetensförsörjning för den offentliga måltidsbranschen.

Kommentarer inaktiverade för Temadagen ”offentliga måltidens framtid” är igång

Menigo presenterar Junior Kocklandslaget

Av |maj 21st, 2017|

Ett intressant reportage om Junior Kocklandslaget, med frågor ställda till Lagledaren Peter Jelksäter. På tidningens framsida ser vi Juniorkocklandslagets lagkapten Annie Lundin.

Menigo&Co_Nr2 Annie L

Kommentarer inaktiverade för Menigo presenterar Junior Kocklandslaget

april 2017

Domarutbildning klass B i Uppsala 23 maj

Av |april 26th, 2017|

Nu arrangerar vi en domarutbildning vid tävlingen Uppsalakocken på Ekebygymnasiet Ekebybruk.

10 platser finns och kursledare är den meriterade kocken Fredrik Björlin som under 2005-2012 var lagkapten i Svenska Kocklandslaget.

Anmälan skickas till kansli@svenskakockarsforening.se och glöm inte bifoga CV samt anmälningsblanketten senast 17 maj.

Din ansökan skall godkännas av styrelsen i ditt distrikt.

Mer information och anmälan hittar du under fliken ”tävling”.

Välkommen!/SKF Riksstyrelse

Kommentarer inaktiverade för Domarutbildning klass B i Uppsala 23 maj

Två mässor under ett tak och en biljett

Av |april 18th, 2017|

Datum att lägga in i kalendariet!

6-7 september är det dags för mässorna FastFood&Café och RestaurangExpo.

Platsen är Svenska Mässan i Göteborg, i kalendern hittar du mer information.

Kommentarer inaktiverade för Två mässor under ett tak och en biljett

Missa inte Temadag Offentliga kökets mot framtiden!

Av |april 16th, 2017|

Svenska Kockars Förening bjuder in till temadag 26 maj

Temat för dagen är Offentliga köket mot framtiden.

Syftet med dagen är att lyfta det offentliga kökets behov och möjligheter i framtiden!

Är du verksam i måltidssektorn som kostchef, måltidschef, kock, restauranglärare, skolledare eller utbildningsanordnare för branschen eller en praktikhandledare?

Vilka utmaningar och möjligheter står den offentliga sektorn inför?

Hur ska vi möta branschens behov av kvalificerade medarbetare?

Vilka utbildningsvägar finns det för ungdomar och utvecklingsmöjligheter professionella kockar?

Hur kan det offentliga köket vinna status och likvärdighet med sin mat jämfört med privata måltidssektorn? osv

Vi har bjudit in intressanta föreläsare som t ex från England kommer Jeanette Orrey från Nottingham dinner lady som inspirerat Jamie Oliver till att förbättra skolmaten.

Lyndon Mcleod Författare till ” Mat för många munnar ”/Medlem av ” Skolmatslandslaget.

Claes Sandvig Visita Regionchef syd, Björn Sterner från Skolverket

Thomas Drejing kock och krögare från Skåne som jobbat för att utveckla skolmaten.

Anna Ålund  UHR (Validering) Jens Vikingson Kostchef Tingsryds Kommun

Per Mandrup Smakens Hus Danmark  Ulrika Brydling kock och inspiratör för den hållbara måltiden.

Detta får du inte missa och som medlem är dagen kostnadsfri!

Du som inte är medlem är välkommen till entréavgift 450kr inkl. lunch och fika.

Platsen är i Alvesta på Hotell Rådmannen som ligger centralt, ca 5 minuters promenad från stationen.

Övernattning finns möjlighet på Hotell Rådmannen. Enkelrum 750kr/pers, dubbelrum 1150kr. Bokning genom SKF Småland bg 5878-7706.

Mer information om dagen finns på länken.

Varmt välkomma till en dag om och för Offentliga köket

/SKF Riks

Temadag Inbjudan och Program Offentliga köket 26 maj 170309 kopia

Kommentarer inaktiverade för Missa inte Temadag Offentliga kökets mot framtiden!

Nytt om Junior Kocklandslaget

Av |april 16th, 2017|

Kommentarer inaktiverade för Nytt om Junior Kocklandslaget

februari 2017

Tävling Årets Kockteam!

Av |februari 19th, 2017|

Tryck på länken för mer information om en trevlig gymnasiekocktävling att besöka.

11 mars kl.10-15 på Smedenskolan i Smedjebacken.

Årets kockteam 2017

Kommentarer inaktiverade för Tävling Årets Kockteam!

december 2016

Gott Nytt År!

Av |december 31st, 2016|

Kommentarer inaktiverade för Gott Nytt År!

november 2016

Distrikten och YCC samlas hos SKF Väst för repmöte!

Av |november 12th, 2016|

img_8997 img_8994

img_9010 img_9006

Björn Wärnberg – Nationell Lärlingssamordnare och Olof Spetz besökte mötet.

Björn W presenterade ett nytt samarbete med hotellkedjan Elit och Olof S presenterade ett förslag på APP till föreningen.

Kommentarer inaktiverade för Distrikten och YCC samlas hos SKF Väst för repmöte!
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: