Svenska Kockars Förening Norrland: För Nordisk Matkultur och Gastronomi
Vi är en regional gren av Svenska Kockars Förening, engagerade i att främja matlagningens konst och stödja Norrlands rika matkultur.
Vi strävar efter att:
1. Höja nivån på matlagning: Genom utbildning, tävlingar och erfarenhetsutbyte strävar vi efter att höja matlagningens nivå och främja kulinarisk excellens.
2. Framhäva lokala råvaror: Vi hyllar Norrlands unika råvaror och arbetar för att stärka kopplingen mellan mat och regionens rika kulturarv.
3. Utbilda framtidens kockar: Vi engagerar oss i utbildning och kontaktnätverk för unga kockar, säkerställer en kontinuerlig tillväxt av matlagningsskickligheter.
4. Främja tävlingsanda: Genom evenemang som Juniormedaljen främjar vi tävlingsanda och bygger gemenskap bland kockar.
5. Skapa nätverk mellan kockar: Vi tror på kraften i nätverkande och erbjuder våra medlemmar möjligheten att bygga starka professionella relationer med andra matkreatörer i Norrland.
Svenska Kockars Förening Norrland är en oumbärlig resurs för alla som delar vår passion för matlagning och matkultur i Norrland. Vi arbetar outtröttligt för att höja matens kvalitet och betydelse i vår region och föra vårt kulinariska arv vidare till kommande generationer.
Följ Distrikt Norrland på sociala medier
Möt styrelsen i Distrikt Norrland
Mikael Kivilompolo
Ordförande
Arbetsplats
Restaurangskolan Härnösand
Favoritverktyg
Kniv och termometer
Maträtt
Nya goda upplevelser
Stefan Knutte Larsson
Kassör
Arbetsplats
Bergman Fisk, Norrsundet
Favoritverktyg
Kniv
Maträtt
Strömming
Lennart Wilhelmsson
Sekreterare och tävlingsansvarig
Arbetsplats
Arbetande pensionär
Favoritverktyg
Palett
Maträtt
Pocherad hälleflundra
Lena Eriksson
Ledamot
Arbetsplats
Forsmarks Wärdshus
Favoritverktyg
Skalkniv
Maträtt
Jordärtskockssoppa
Nazim Imeri
Evenemang (Umeå) och kommunikation
Arbetsplats
Maja Beskowgymnasiet Umeå
Favoritverktyg
Kockpincett
Maträtt
Stekt palt med lingonsylt.
Senaste nyheter
Här kan du läsa mer om vad som händer inom Distrikt Norrland
Välkommen till Juniormedaljen 2026
Svenska Kockars Förening Norrland bjuder in alla elever på restaurangprogrammen i Norrland att delta i Juniormedaljen 2026. Årets tema:En fiskrätt…
Medlemsmöte i Bollnäs 9 sept
Sommarens skörd – Studiebesök & nätverksträff i Bollnäs Vi välkomnar våra medlemmar, liksom alla som är intresserade av föreningen, skolan…
STUDIEBESÖK & NÄTVERKSTRÄFF I UMEÅ
Välkommen till ett studiebesök på Gastronomiprogrammet vid Umeå Universitet samt en nätverksträff tillsammans med Svenska Kockars Förening Norrland. Träffen sker…
Dags att ansöka till Landslagen
Ansökan till Kocklandslagen Vill du vara med och representera Sverige i kommande kulinariska världsmästerskap? Då är det hög tid att…