Scroll Top

Svenska Kockars Förening - Väst

Välkommen till Svenska Kockars Förening Väst – din biljett till ett kulinariskt äventyr! Som medlem får du tillgång till ett fantastiskt nätverk både nationellt och internationellt, där maten alltid står i fokus. Vi fixar allt från spännande kurser och tävlingar till smakprovningar, studiebesök och resor – allt för att du ska kunna utvecklas och träffa andra passionerade kockar och matnördar i Västra Götaland.

 

Här får du chansen att knyta nya kontakter och inspireras, samtidigt som vi tillsammans jobbar för att sprida kärleken till svensk gastronomi. Vill du veta mer? Tveka inte att höra av dig – vi ser fram emot att välkomna dig till vår smakrika gemenskap!

Stipendier

Vi erbjuder två stipendier som delas ut årligen för att stödja och uppmuntra framtidens kockar: Allan Hults stipendium och Gunnar Anderssons stipendium. Dessa stipendier syftar till att främja utvecklingen av talangfulla individer inom gastronomin och att hedra arvet efter dessa två legendariska kockar.

 

För mer information om stipendierna och ansökningsprocessen, kontakta Anniki Magnusson på mail:  anniki.magnusson13@gmail.com.


Vi ser fram emot att höra från dig!

Allan Hults

Nomineringen till Allan Hults stipendium syftar till att belöna och erkänna en individ som på ett yrkesmässigt och exemplariskt sätt har visat prov på enastående färdigheter inom restaurangbranschen.

 

Kandidaten bör ha förmågan att arbeta under de ofta krävande förhållanden som råder i branschen, inklusive:

 

Tidsanpassning: Förmåga att hantera och prioritera arbetsuppgifter effektivt under pressade tidsramar.

 

Kreativitet: Att tänka utanför boxen och bidra med innovativa idéer som berikar menyn och restaurangupplevelsen.

 

Flexibilitet: Att kunna anpassa sig till förändrade omständigheter och snabbt justera arbetsmetoder och strategier.

 

Arbetstempo: Att upprätthålla ett effektivt och snabbt arbetstempo utan att kompromissa med kvaliteten.

 

Kandidaten ska även visa en helhetssyn vad gäller arbetsmetoder och arbetsgång i ett traditionellt restaurangkök, där fokus ligger på samarbete och harmoni i teamet, samt på att leverera högkvalitativa maträtter.



Gunnar Anderssons

Nomineringen till Gunnar Anderssons stipendium syftar till att belöna en elev som under sin skoltid har genomgått en betydande personlig utveckling. Den nominerade bör uppvisa följande egenskaper:

 

Stark vilja att lära: Eleven ska ha visat en genuin motivation och nyfikenhet för att fördjupa sina kunskaper inom gastronomi och utveckla sin kompetens.

 

Utveckling av karaktärsämnet: Kandidaten bör ha arbetat aktivt med att förbättra och förfina sina färdigheter, samtidigt som de har bidragit positivt till klassens lärmiljö.

 

God kunskap inom yrket: Efter sin utbildning ska eleven ha uppnått en stabil och gedigen kunskapsbas inom kockyrket, vilket förbereder dem för en framgångsrik karriär.

 

Den nominerade bör också exemplifiera Gunnar Anderssons passion för matlagning och sin förmåga att inspirera och motivera andra.

 







Följ Distrikt Väst på sociala medier

Möt styrelsen i Distrikt Väst

Patrick Hammar Franklin

Ordförande

Arbetsplats
Delifrance

Favoritverktyg
Kniv

Favoritmat
Kroppkakor och skaldjur

Patrick.franklin@svenskakockarsforening.se

 

Jonas Wahlström

Ledamot

Arbetsplats
Gräppås Gårdscafé catering och event

Favoritverktyg
Kryddkvarn

Favoritmat
Pinfärska Smögenräkor

jonas.wahlstrom@hotmail.se

 

Henrik Ahl

Ledamot och tävlingsgruppen

Arbetsplats
Restaurang Seaside på Björkö

Favoritverktyg
Ostronkniv

Favoritmat
Brinner för det svenska/nordiska köket och dess smaker.

henrik.seaside@gmail.com

 

Calle Rosenstam

Ledamot

Arbetsplats
Lernia utbildningar Göteborg

Favoritverktyg

Smaklökarna

Favoritmat
Makrill

carl.rosenstam@svenskakockarsforening.se

Anniki Magnusson

Ledamot

Arbetsplats
Kungälvs kommun måltid/kök

Favoritverktyg
Kniv

Favoritmat
Fisk och skaldjur

anniki.magnusson13@gmail.com

 

 

Miguel da silva

Ledamot

Arbetsplats
Burgården 

Favoritverktyg
Kniv

Favoritmat
Stekt fläsk med raggmunk o rårörda lingon

miguel.da.silva@educ.goteborg.se

Ann Cathrin Heimholt

Valberedningen

Arbetsplats
Kungälvs kommun/ Måltid/

Favoritverktyg
Zestjärn och vinöppnare

Favoritmat
Örtgratinerade havskräftor med citronnudlar

anncathrin.heimholt@kungalv.se

Ronny Spetz

Ledamot

Arbetsplats
Restaurangskolan i Uddevalla

Favoritverktyg
Sautös

Favoritmat
Fläsklägg med rotmos

ronnyspetz@hotmail.com

Gun Karlsson

Ledamot med fokus på event, middagar och sponsorer

Arbetsplats
Pensionär

Favoritverktyg
Kniv och termometer

Favoritmat
Pasta Vongole

gun.nancy.karlsson@gmail.com

Edwin Bohm

YCC-representant

edwin.bohm@icloud.com

Håkan Ohlsson
hakan.ohlsson@trollhattan.se

Våra evenemang

Se förgående och kommande evenemang med Distrikt Väst.

Senaste nyheter

Här kan du läsa mer om vad som händer inom svenska kockars förening

Clear Filters

AW med VÄST

After Work Lär känna Svenska Kockars Förening under avslappnade och trevliga former! Vi bjuder in dig till en After Work…

Fiskhandlarnas 100 årsjubileum i Göteborg.

Det kom cirka 15 000 personer till Fiskhamnen 8 september för att fira Fiskhandlarnas 100 årsjubileum. Svenska Kockars Förening Väst…

Restaurang Världen

En av många goda anledningar till att vara medlem i Svenska Kockars Förening är vårt samarbete med Restaurang Världen. Du…

Culinary Olympics, nu är det nära!

Vi ser fram emot att följa våra lag som tävlar i Culinary Olympics. Landslaget, Juniorlandslaget och Skåne Kulinar representerar Sverige…