Svenska Kockars Förening Småland
– Det gedigna Småländska Skafferiet innehåller råvaror av hållbar, traditionell och genuin kvalitet. Detta gäller även alla våra Småländska, Glada och Kreativa Matlagare.
Svenska Kockars Förening har sedan 1934 varit en intresseorganisation för alla som arbetar och studerar med mat och matlagning som huvudsyfte. Ett nätverk för ALLA, som på något sätt befinner sig i vår spännande bransch.
Vårt Småländska distrikt startade 1989 i Jönköping som Vätterbygdens Matlagare. Därefter bytte vi namn till Matlejon i Småland. Detta namnbyte kom till efter en expansion av föreningen, som gick från att vara lokalt förankrade runt Jönköping till att verka över hela Småland 1993. Idag heter vi kort och gott Svenska Kockar i Småland.
Tillsammans inspirerar vi varandra, genom olika Aktiviteter, Workshops och Utbildningar. Vi vill skapa en Härlig Gemenskap med vårt största intresse i fokus. 100% Vällagad Matglädje. Som grädde på
moset skapar vår förening även ett brett nätverk av branschkollegor som tillsammans bildar en
ovärderlig bank av erfarenhet och kunskap som genuint delas med varandra.
YCC-Young Chefs Club är en internationell yrkesklubb för alla unga matlagare under 23 år. Klubben finns i Småland, Sverige, Norden och Internationellt över hela Världen. Ett inspirerande nätverk, där ungdomar tillsammans både lokalt, nationellt och internationellt utvecklas genom gemensamma aktiviteter och utbildningar. Detta skapar även ett stort personligt nätverk av kollegor och vänner som finns med under hela yrkeskarriären.
Varmt Välkomna till oss i Svenska Kockars Förening Småland.
Följ Distrikt Småland på Facebook
Möt styrelsen i Distrikt Småland
Raymond Hanna
Ansvarig för media och sponsorer
Arbetsplats
Egen matlagningsstudio, pizza production
Favoritverktyg
Kockkniv
Maträtt
Pizza
Annica Hägg-Johansson
Ledamot SKF Småland samt Suppleant ledamot Riksstyrelsen
Arbetsplats
Lernia Utbildning
Favoritverktyg
Min kockkniv 🙂
Maträtt
Klassiska småländska kroppkakor
Christian Hallberg
Ordförande
Arbetsplats
Gästgivaregården Ljungby
Favoritverktyg
Termometer
Maträtt
Korv Stroganoff
Josef S Fritzell
Kassör
Arbetsplats
Gästgivaregården
Favoritverktyg
Slickepott
Maträtt
Oxkind, sky, puré och sidfläsk
Helena Furenbrink
Suppleant
Arbetsplats
Restaurang Holmen Huskvarna
Favoritverktyg
Kniv
Maträtt
Ribbestek
Peter Forneheim
Styrelseledamot
Arbetsplats
Oscarsgymnasiet Restaurang och Livsmedelsprogrammet
Favoritverktyg
Sousvide
Maträtt
Kronhjort
Jessica Goodwin
-
Arbetsplats
Villa viks matsalar / Toftastrand hotell och konditori
Favoritverktyg
En bra skärbräda och kniv
Maträtt
Pasta, tryffel, svamp
Jörgen Nilsson
Sekreterare
Arbetsplats
Kalmar kommun, kostverksamheten
Favoritverktyg
Zestjärn
Maträtt
Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon
Roger Henriksson
Styrelseledamot aktiviteter/tävling
Arbetsplats
Produktionsledare Katedralskolan
Favoritverktyg
Kofot
Maträtt
Fisk med musselsås
Aida Curic
YCC ambassadör
Senaste nyheter
Här kan du läsa mer om vad som händer inom Distrikt Småland