Scroll Top

Svenska Kockars Förening Småland

– Det gedigna Småländska Skafferiet innehåller råvaror av hållbar, traditionell och genuin kvalitet. Detta gäller även alla våra Småländska, Glada och Kreativa Matlagare.

Svenska Kockars Förening har sedan 1934 varit en intresseorganisation för alla som arbetar och studerar med mat och matlagning som huvudsyfte. Ett nätverk för ALLA, som på något sätt befinner sig i vår spännande bransch.

Vårt Småländska distrikt startade 1989 i Jönköping som Vätterbygdens Matlagare. Därefter bytte vi namn till Matlejon i Småland. Detta namnbyte kom till efter en expansion av föreningen, som gick från att vara lokalt förankrade runt Jönköping till att verka över hela Småland 1993. Idag heter vi kort och gott Svenska Kockar i Småland.

Tillsammans inspirerar vi varandra, genom olika Aktiviteter, Workshops och Utbildningar. Vi vill skapa en Härlig Gemenskap med vårt största intresse i fokus. 100% Vällagad Matglädje. Som grädde på
moset skapar vår förening även ett brett nätverk av branschkollegor som tillsammans bildar en
ovärderlig bank av erfarenhet och kunskap som genuint delas med varandra.

YCC-Young Chefs Club är en internationell yrkesklubb för alla unga matlagare under 23 år. Klubben finns i Småland, Sverige, Norden och Internationellt över hela Världen. Ett inspirerande nätverk, där ungdomar tillsammans både lokalt, nationellt och internationellt utvecklas genom gemensamma aktiviteter och utbildningar. Detta skapar även ett stort personligt nätverk av kollegor och vänner som finns med under hela yrkeskarriären.

Varmt Välkomna till oss i Svenska Kockars Förening Småland.

Följ Distrikt Småland på Facebook

Möt styrelsen i Distrikt Småland

Raymond Hanna

Ansvarig för media och sponsorer

Arbetsplats
Egen matlagningsstudio, pizza production

Favoritverktyg
Kockkniv

Maträtt
Pizza

Annica Hägg-Johansson

Ledamot SKF Småland samt Suppleant ledamot Riksstyrelsen

Arbetsplats
Lernia Utbildning

Favoritverktyg
Min kockkniv 🙂

Maträtt
Klassiska småländska kroppkakor

Christian Hallberg

Ordförande

Arbetsplats
Gästgivaregården Ljungby

Favoritverktyg
Termometer

Maträtt
Korv Stroganoff

Josef S Fritzell

Kassör

Arbetsplats
Gästgivaregården

Favoritverktyg
Slickepott

Maträtt
Oxkind, sky, puré och sidfläsk

Helena Furenbrink

Suppleant

Arbetsplats
Restaurang Holmen Huskvarna

Favoritverktyg
Kniv

Maträtt
Ribbestek

Peter Forneheim

Styrelseledamot

Arbetsplats
Oscarsgymnasiet Restaurang och Livsmedelsprogrammet

Favoritverktyg
Sousvide

Maträtt
Kronhjort

Jessica Goodwin

-

Arbetsplats
Villa viks matsalar / Toftastrand hotell och konditori

Favoritverktyg
En bra skärbräda och kniv

Maträtt
Pasta, tryffel, svamp

Jörgen Nilsson

Sekreterare

Arbetsplats
Kalmar kommun, kostverksamheten

Favoritverktyg
Zestjärn

Maträtt
Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon

Roger Henriksson

Styrelseledamot aktiviteter/tävling

Arbetsplats
Produktionsledare Katedralskolan

Favoritverktyg
Kofot

Maträtt
Fisk med musselsås

Aida Curic

YCC ambassadör

Våra evenemang

Se förgående och kommande evenemang med Distrikt Småland.

Senaste nyheter

Här kan du läsa mer om vad som händer inom Distrikt Småland

Clear Filters

Dublin från sin godaste sida

Christian Hallberg, Svenska Kockars Förening Småland, och Tony Klang gör specialresor inom mat och dryck. Travel by Klang är föreningens…

Restaurang Världen

En av många goda anledningar till att vara medlem i Svenska Kockars Förening är vårt samarbete med Restaurang Världen. Du…

Småland planerar för en fullmatad höst!

Söndagen 1 September sågs vi i Styrelsen för SKF-Småland på Hotell Corallen i Oskarshamn. Tillsammans satte vi upp våra mål…