Scroll Top

Svenska Kockars Förening Skåne

Skånska kockar är så klart medlemmar i Svenska Kockars Förening!

Den skånska myllan producerar inte bara råvaror i världsklass utan även fenomenala matlagare. Sedan 1934 har Svenska Kockars Förening varit en intresseorganisation för alla som jobbar med mat som profession. Kort och gott ett nätverk för alla i branschen.

Det skånska lokaldistriktet bildades 1989, först som SPM (Skånes förening för Professionella Matlagare) och sedan som Svenska Kockars Förening Skåne. Sedan dess har vi verkat för att sprida skånsk gastronomi. Våra viktigaste mål med verksamheten är att vara ett nätverk som sprider kunskap och inspiration, rekryterar nya ungdomar till våra fantastiska yrken och skapar kontakter mellan oss alla i branschen.

Sedan nittiotalet så har vi ett regionalt tävlings-lag, Skåne Kulinar, som representerar oss i internationella tävlingar. Många medaljer av ädel valör har det blivit, både från Culinary Olympics och Culinary World Cup, eller som vi säger i dagligt tal, OS och VM i matlagning. För oss är ett lokalt kocklag oerhört viktigt då det ger unga kockar ovärderliga erfarenheter från tävlingar som de sedan har med sig genom hela karriären.

YCC, Young Chefs Club, är en internationell klubb för unga matlagare under 23 år. Vi finns i Skåne, Sverige, Norden och internationellt. Syftet är såklart att våra ungdomar skall inspireras, utvecklas och skapa ett stort nätverk som de har nytta av under hela karriären.

Varmt välkommen till oss i Svenska Kockars Förening Skåne!

Möt styrelsen i Distrikt Skåne

Ralf Pedersen

Ordförande

Arbetsplats
Frilans

Titel
Kock

Favoritråvara
Potatis

Favoritverktyg
Kniv

Anders Tegnér

Vice ordförande och media

Arbetsplats
Tegnérs Mat AB

Titel
Konsult och frilans

Favoritråvara
Fisk, skaldjur och mejeri

Favoritverktyg
Kniv

Birthe Silverberg

Sekreterare

Arbetsplats
Malmö Restaurangskola

Titel
Yrkeslärare

Favoritråvara
Svartpeppar och 100% rent smör

Favoritverktyg
Kniv och pepparkvarn

Jesper Nordberg

Kassör

Arbetsplats
Perstorp AB

Titel
Kock

Favoritråvara
Mejerier

Favoritverktyg
Mandolin

Cecilia Niber

Vice Kassör

Arbetsplats
Malmö Restaurangskola

Titel
Yrkeslärare

Favoritråvara
Ostron

Favoritverktyg
Global sax

Mikael Börjesson

Sponsor

Arbetsplats
Grand Hotel Lund

Titel
Kökschef

Favoritråvara
Bringa

Favoritverktyg
Brynstål

Fredrik Holmström

Aktivitet

Arbetsplats
Mässrestauranger Malmö Mässan

Titel
Kökschef

Favoritråvara
Smör och brynt peppar

Favoritverktyg
Mandolin

Linus Hornwall

Tävling

Arbetsplats
Österlen Restaurangservice AB

Titel
Kökschef

Favoritråvara
Fänkål

Favoritverktyg
Våg

Petter Carlsson

Tävling

Arbetsplats
Aloba foods AB

Titel
Produktutvecklare

Favoritråvara
Citron, tinjan och smör

Favoritverktyg
Våg, kniv och pincett

Mats Holmkvist

Stora kök

Arbetsplats
Sundsgymnasiet Vellinge

Titel
Kökschef

Favoritråvara
Smör, fisk och vanilj

Favoritverktyg
Kniv

Mikael Andersson

Stora kök

Arbetsplats
Midsona

Titel
Account Manager

Favoritråvara
Olivolja

Favoritverktyg
Kniv

Ludvig Borg

YCC representant

Arbetsplats
Malmö Restaurangskola

Titel
Elev

Favoritråvara
Färska örter

Favoritverktyg
Mandolin

Följ Distrikt Skåne på sociala medier

Våra evenemang

Se förgående och kommande evenemang med Distrikt Skåne.

Senaste nyheter

Här kan du läsa mer om vad som händer inom Distrikt Skåne

Clear Filters

Silverplacering för vårt regionala lag ”Skåne Kuinar” i Culinary Art.

Efter 7 intensiva dagar har vi nu nått slutet och efter en nervkittlande avslutningsceremoni utsågs Skåne Kulinar till näst bästa…

Nu spurtar vi mot Culinary Olympics 2024

”IKA/Culinary Olympics är den äldsta, största och mest mångsidiga internationella kulinariska tävlingen i världen. Fulla av passion arbetar professionella kockteam…