Scroll Top

Välkommen till tävlingen Årets Beredskapskock 2025!

Förslag_inbjudan_beredskapskock_BILD_DOC_ver05

En bild som visar text, skärmbild, grafisk design, Grafik AI-genererat innehåll kan vara felaktigt.

Välkommen att delta i en unik tävling – Årets Beredskapskock 2025!


Svenska Kockars Förening Skåne i samarbete med FFCR-mässan har glädjen att bjuda in er till en helt ny och spännande tävling – Årets Beredskapskock 2025!

Detta är första gången vi arrangerar en tävling med fokus på beredskap i offentliga kök och vi söker passionerade och kreativa kockar som vill visa sin skicklighet under ovanliga, men viktiga, förutsättningar.

I kök över hela landet förbereder man sig för att kunna laga mat även vid ström- och vattenavbrott. Nu är det dags att visa vem som bemästrar konsten bäst!


Tävlingsupplägg

  • Tävla i lag om två personer
  • Tillaga 25 portioner varmrätt
  • 3 timmar till förfogande (från start till servering)
  • Matlagning sker på gaseldad wok
  • En hemlig råvarukorg med grönsaker, proteiner, kolhydrater och torrvaror delas ut vid start
  • Ingen förberedelse av rätten får ske i förväg
  • Egna redskap och köksverktyg får tas med (ej elektriska)

Finalen

Finalen går av stapeln torsdagen den 25 september 2025 på Malmömässan, under branschmässan FFCR. Tävlingen består av två moment:

  1. Kvalificering, skicka in ett recept med bild på en rätt som visar att ni behärskar konsten att laga god och hållbar mat utan el och med minimal vattenförbrukning. Vi behöver ert bidrag senast den 1 augusti 2025. Finalisterna meddelas senast den 15 augusti
  2. Final, de fyra bästa bidragen går vidare till finalen. Där ni får arbeta med den hemliga råvarukorgen inför publik och jury.


Bedömning

Juryn – under ledning av Tomas Gustafsson från Svenska Kockars Förening bedömer:

  • Smak
  • Teknik
  • Hygien
  • Användning av råvaror ur ett beredskapsperspektiv
  • Råvaruhantering och matsvinn


Visa att just ni har vad som krävs för framtidens beredskapsmatlagning!

Ta chansen att inte bara vinna titeln Årets Beredskapskock utan även inspirera hela restaurang-Sverige. Vi tävlar om fina och skarpa priser. Varmt välkomna med ert bidrag!
Skicka anmälan till: ralf.pedersen@telia.com Anmälan skall innehålla namn på deltagarna, vem som är lagledare, arbetsplats samt kontaktuppgifter till er. Skicka anmälan tillsammans med recept och bild senast den 1 augusti 2025.


Välkommen med ert bidrag, vi ses på FFCR-mässan i Malmö!